I princip alla äpplen går bra att musta. Att blanda äpplen brukar bli mycket bra. Det som bör undvikas är övermogen frukt som vi tyvärr inte kan ta emot då de sätter igen maskinerna och orsakar driftstopp. Sommaräpplen (t ex. Transparante Blanche) är vanligtvis olämpliga att musta då de ofta är för mjuka och har dålig vätskenivå.
Fallfrukt som kommer från hagar där det gått betande djur kan inte mustas här då de kan innehålla kolibakterier.
Vi reserverar oss för att ta emot frukt som inte håller tillräckligt hög kvalitet.
Räkna med att det blir ca 50 – 70 % must av dina äpplen ( 2 kg äpplen blir ca 1 liter must.)
En oöppnad förpackning pastöriserad must i bag-in-box håller i minst ett år och kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad håller musten ca 5 veckor i kylskåp.
I vår bokningskalender kan du hitta lediga tider för bokning. En tid motsvarar en pressning vilket i sin tur motsvarar ca 50 - 60 kg äpplen. Har du mer äpplen, boka fler tider.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna